• open panel

Douane

Wie zijn wij? 
DTS Customs biedt een totaal oplossing voor ondernemers die zaken doen met de zogenaamde derde landen, ofwel de landen buiten de EU. Uit ervaring blijkt dat veel ondernemers de afhandeling van douanezaken zien als een bijkomstigheid. En dat terwijl ook daar winst te behalen valt. Deze winst is terug te vinden in de vorm van voordelige tarieven of het stroomlijnen van processen zodat er geen kostbare tijd verloren gaat. Maar deze winst bestaat ook uit een stuk gemoedsrust omdat u weet dat uw belangen naar behoren behartigd worden door een AEO gecertificeerd bedrijf dat zich onderscheid van zijn concurrenten door een hoog niveau aan service gekoppeld aan billijke tarieven.


Bij DTS Customs hechten wij bijzonder veel waarde aan een tevreden klant. Juist doordat wij dat zo belangrijk vinden zijn wij door ervaring prima in staat snel en adequaat in te springen op de behoeftes van onze klanten en zijn we ook bereid net dat beetje extra te doen om onze relaties dat te geven waarvoor zij betalen, namelijk doeltreffende afhandeling van de douaneformaliteiten met een gedegen service.

In 2000 is DTS Customs B.V. opgericht als onderdeel van het moederbedrijf DTS. Sinds die tijd zijn wij uitgegroeid tot een volwaardige partner bij alle voorkomende douaneformaliteiten, en omdat onze oorsprong in de logistieke sector ligt, kunnen wij voor exporteurs en importeurs indien gewenst het gehele traject tot voor de deur verzorgen en begeleiden.
Veel ondernemers die zaken doen met landen buiten de Europese gemeenschap laten hun douaneformaliteiten regelen door de cargodoor, transporteur, rederij of op de luchthaven. En dat terwijl dergelijke bedrijven er veelal veel hogere tarieven op na houden. Vaak zien ondernemers het als een noodzakelijk kwaad en vallen de tarieven niet zo op tegenover de rest van de kosten die vaak bij dergelijke transacties komen kijken, bijvoorbeeld het transport. Toch valt er voordeel te behalen op juist die kostenpost, niet enkel door lagere tarieven maar ook door betere voorlichting en service.
Onze klanten kunnen er op rekenen dat onze medewerkers mee zullen denken in het proces om daar waar mogelijk tijd en kosten te besparen.


Diensten:

DTS Customs verzorgt alle voorkomende handelingen aangaande de douanetechnische afhandeling van import- of exportgoederen. Daarnaast voorzien wij onze klanten ook van advies, en staan wij hen terzijde bij –bijvoorbeeld- het aanvragen van vergunningen, of het oplossen van eventuele geschillen met de douane. Ook douaneverzoeken zoals een verzoek om teruggaaf, kunnen wij voor u verzorgen.
Ook kunnen wij een deel van het traject voor u uit handen nemen. Denk daarbij aan het regelen van transport vanuit het land van afzenden, het volgen van de goederen tot aankomst in Nederland en het vervolgens vrij maken en vervoeren tot bij u voor de deur. Op deze manier heeft u de handen vrij om zich bezig te houden met andere zaken terwijl u er van op aankunt dat alles in goede handen is.
Voor vragen kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier of door te bellen of te mailen. Voor ondernemers die geïnteresseerd zijn bieden wij de mogelijkheid tot een vrijblijvend bezoek waarbij wij u vragen kunnen beantwoorden en u een indruk kunt krijgen van de mensen die uw zaken wellicht gaan behartigen.

 

AEO Certificering:
DTS Customs is een AEO gecertificeerd bedrijf.

Wat houdt dat nou in, en wat heeft u als ondernemer daar aan?

AEO staat voor Authorised Economic Operator, en is ontstaan als gevolg van de aanslagen op 11 september 2001 in de V.S.

Amerika wilde een betere controle op de goederenstroom om terroristische aanslagen te helpen voorkomen. Het probleem was echter dat het nakijken van alle zendingen uitermate tijdrovend zou zijn, en als direct gevolg daarvan dus ook erg kostbaar en contraproductief.

Overleg tussen het Amerikaanse bedrijfsleven en douane leverde het (Customs and Trade Pact Against Terrorism) op. C-TPAT is een certificering waarmee houders aantonen ‘veilig en betrouwbaar’ te zijn bevonden. Voor de douane is dit dan een reden om hun aandacht te richten op bedrijven die een dergelijke goedkeuring niet hebben. Op die manier kan de douane gericht controles uitvoeren en zodoende kostbare tijd besparen.

Ook de EU vond het noodzakelijk om een dergelijk systeem in het leven te roepen en hing daar de naam AEO (Authorised Economic Operator) aan.

Het bedrijf dat beschikt over een AEO douanecertificaat komt eerder in aanmerking voor douanevereenvoudigingen, wordt aan minder fysieke en document controles onderworpen, wordt bij voorrang gecontroleerd indien hij hiervoor geselecteerd wordt en kan verzoeken dat een controle op een door hem te bepalen plaats geschiedt.

Vooral wanneer ook andere schakels in de supply chain AEO gecertificeerd zijn.

Het komt zelfs al voor dat marktpartijen van hun partners eisen dat zij AEO gecertificeerd zijn, en werken met eveneens AEO gecertificeerde partners.

 

© 2013 - Voltastraat 5 - 6716AJ - EDE - DTS Transport +31(0)318 - 641100 // DTS Customs +31(0)318 - 559660
DTS Dutch Transport Services